Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ρόδος, Κάμειρος: Συνεχίζεται ο εφιάλτης για τα αλυσοδεμένα σκυλιά βοσκού

Ο ίδιος βοσκός, το ίδιο σημείο, νέα σκυλιά! Σκυλιά αλυδοσμένα από δέντρα και βαρέλια, πάνω στο δρόμο ή σε απόμερα σημεία του βουνού, με σκοπό άγνωστο! Μάλλον στο μυαλό του βοσκού φυλάνε...τα ζώα του, όταν περνάνε από εκεί; Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και 5-6 χρόνια παρά τις καταγγελίες, από περσυ, των ζωόφιλων.
 
Οι ζωόφιλοι έχουν καταγγείλει επανειλημμένα την κακομεταχείριση των ζώων αυτών στο Αστυνομικό Τμήμα για την τιμωρία του βοσκού που όχι μόνο διατηρεί παράνομα ζώα εκτός κατοικίας, αλλά δεν τηρεί σε καμία περίπτωση το πρωτόκολλο ευζωϊας τους όπως ορίζει ο νόμος (4039/2012).

Το θέμα είχαμε αναδείξει και μέσα από το adespoto.gr ενώ και η τοπική τηλεόραση της Ρόδου είχε κάνει εκτενές ρεπορτάζ δείχνοντας την αθλιότητα της κατάστασης στο σημείο.
 
Κυνηγόσκυλα, τσοπανόσκυλα ή μικρόσωμα γκριφόν, σκυλιά αλυσοδεμένα, χωρίς διακρίσεις, παίζουν το ρόλο σκιάχτρου για τον απάνθρωπο αυτό βοσκό, για τον οποίο έχουν ήδη γίνει 2 μηνύσεις όμως ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Σαλάκου θεωρεί ότι τα ζώα είναι...μία χαρά, μετά από ελέγχους που έκανε, όπως λένε οι ζωόφιλοι.Είναι δηλαδή κύριοι εμβολιασμένα, τσιπαρισμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα, ζουν μέσα σε σπίτι, έχουν καθημερινή ανθρώπινη επαφή και όχι για καταφύγιο μεταλλικές κατασκευές (βαρέλια), σύμφωνα με το νόμο;
 
Οι αρχές θα δείξουν άραγε κάποιο ίχνος ευαισθησίας για τα ζώα που αναγκάζονται να ζουν έτσι, φοβισμένα, κακοποιημένα και ελλιπώς φροντισμένα, δεμένα κοντά στο δρόμο, που απαγορεύεται και εκτός ορίων οικίας;;



Νέα μήνυση κατατέθηκε εναντίον του στις 21/3/2012 στο  Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, ενώ ζήτησαν και από δικαστή να βοηθήσει, χωρίς άμεση ανταπόκριση. Η Αστυνομία της Σαλάκου ενημερώθηκε αλλά δεν κινήθηκε διαδικασία, σύμφωνα με τους ζωόφιλους που περιμένουν δραστικά μέτρα και όχι να βλέπουν το χρόνο να κυλά.
 
Μάλιστα φοβούνται μην ενημερωθεί και ''εξαφανίσει'' τα σκυλιά, αφού πολλές φορές τα κρύβει και τα ξαναδένει εκεί όταν νιώσει...ασφαλής ή ότι δεν ασχολούνται μαζί του!
 
Με σκουριασμένα βαρέλια....αλυσδίες μπλεγμένες με τα δέντρα, που δεν αφήνουν χώρο στα ζώα να κουνηθούν, δεμένα στη μέση του πουθενά: ΓΙΑΤΙ????



Η ιστορία ξεκινά πριν ένα χρόνο, όταν μία ζωόφιλη κάτοικος πήγε στην Αστυνομία και παραπονέθηκε εναντίον του. Παρέδωσε ένα dvd με πολλές φωτογραφίες και κάποια μικρά videos που έδειχναν τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν τα σκυλιά, για περίπου 1.5 χρόνο.
 
Το Αστυνομικό Τμήμα Σαλάκου μάλιστα έστειλε αστυνομικό στο σημείο όμως τα σκυλιά παρέμειναν εκεί. Μίλησαν μόνο με το βοσκό.
 
Την εβδομάδα που μας πέρασε, την Τετάρτη, κατατέθηκε και πάλι παράπονο εναντίον του από άλλη ζωόφιλη, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού. Στη συνέχεια οι ζωόφιλοι συναντήθηκαν με μία δικαστή που είχαν ενημερώσει και τους είχε πει να περάσουν να την ενημερώσουν. Οταν συναντήθηκαν τους επανέλαβε απλώς να κάνουν...ό,τι είχαν ήδη κάνει στο Α.Τ.
 
Μετά από λίγη ώρα κάλεσαν στο Α.Τ. Σαλάκου οι οποίοι είχαν παραλάβει την καταγγελία και έπρεπε να βρουν το βοσκό για να του μιλήσουν. Από εκείνη τη μέρα δεν έχει γίνει καμία άλλη διαδικασία από πλευράς αρχών.
 
Παρότι είναι η δεύτερη μήνυση εναντίον του, με την πρώτη να...σκουριάζει στο δικαστήριο, για κακοποίηση και παραμέληση ζώων, ακόμα περιμένουμε τις αρχές να δράσουν.
 
Το χειρότερο για τους ζωόφιλους, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελευθερώσουν τα σκυλιά, εφόσον δεν είναι εντός περιφραγμένης οικίας και ζουν ένα μαρτύριο, είναι ότι δεν έχουν χώρο στα δικά τους σπίτια να τα φιλοξενήσουν αλλά ούτε και ενδιαφερόμενους να τα υιοθετήσουν! Ο Ομηρος μόνο σώθηκε και υιοθετήθηκε στη Δανία.
 
Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά ώστε να μην ξανα τολμήσει να δέσει ζώα στο σημείο.
 
Ολες οι φωτογραφίες των ζώων, τωρινές και περσυνές στάλθηκαν απ το adespoto.gr στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ζητάμε την άμεση εντολή τους, προς το αρμόδιο  τμήμα.


Adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου