Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικο party από το Φιλοζωικό Ν. Φιλαδέλφειας

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας σας προσκαλεί στο αποκριάτικο πάρτι του! Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε με μουσική, χορό, ποτό και με τον υπέροχο μπουφέ φτιαγμένο από εμάς. Θα υπάρχει κ Χορτοφαγικό Μενού!
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/2/2012, ώρα προσέλευσης 21:00μμ, στο Κτίριο του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Δεκελείας 152 κ Αττάλειας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι προσκλήσεις κοστίζουν 15 ευρώ και περιλαμβάνουν την είσοδο, ένα ποτό, φαγητό κ άφθονο γλέντι.

Για να αποκτήσετε την πρόσκληση από πριν καλέστε μας στο 694.4949.741

Μπορειτε επισης να τις παραλαβετε κ στην εισοδο το βραδυ της Εκδηλωσης.

17 πράγματα που αξίζει να μάθετε για τις γάτες!

Ξέρατε ότι...:
  • Οι μπροστινές πατούσες της γάτας έχουν 5 δάχτυλα ενώ οι πίσω έχουν τέσσερα.Εκτός αν η γάτα σας είναι πολυδάκτυλη, που συμβαίνει συχνά και έχει έξτρα δάχτυλα, πχ 6 ή 7!
  • Στην αρχαία Αίγυπτο οι γάτες χρησίμευαν για να φυλάνε τα πτώματα των ανθρώπων από ποντικούς και άλλα τρωκτικά.Επίσης, στην Αίγυπτο, λάτρευαν τις γάτες και μετά το θάνατό τους τις έκαναν μούμιες, ως φόρο τιμής.
  • Η γάτα δεν μπορεί να γευτεί γλυκά. Οι αισθητήρες στη γλώσσα της δεν εντοπίζουν τη ζάχαρη.
  • Αρχικά η ''άμμος της γάτας'' για τις ανάγκες της ήταν όντως άμμος, από τη θάλασσα. Όμως από το 1948 και μετάανακάλυψαν ότι ο πυλός είναι πιο απορροφητικός και άλλαξαν την πρώτη ύλη από την οποία φτιάχνεται η σημερινή ''άμμος''.
  • Λέγεται ότι ο Ισαάκ Νιούτον ήταν αυτός που επινόησε την ειδική πόρτα για γάτες που εφαρμόζει στην εξώπορτα κάθε σπιτιού,για να μπορεί η γάτα να βγαίνει έξω όποτε θέλει.
  • Οι γάτες βλέπουν τέλεια στο σκοτάδι, 6 φορές καλύτερα από τον άνθρωπο.
  • Άνθρωποι που έμειναν στην ιστορία για το μίσος τους προς τις γάτες ήταν ο Dwight Eisenhower, αρχηγός του στρατούτων ΗΠΑ κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο αλλά και ο Adolf Hitler, αρχηγός των Ναζί κατά τον Β π.π.
  • Αντίθετα, γνωστοί για την αγάπη τους προς τις γάτες ήταν ο Robert Lee, αρχηγός του νότου κατά τον εμφύλιο στις ΗΠΑ και ο Abraham Lincoln, αρχηγός του βορρά.
  • Ο πρόεδρος Λίνκολν, των ΗΠΑ, είχε 4 γάτες στον Λευκό Οίκο.
  • Η γάτα γουργουρίζει στην ίδια συχνότητα με μία μηχανή που καίει πετρέλαιο (πχ τρακτέρ)! Δηλαδή περίπου 26 χουρ-χουρ ανά δευτερόλεπτο. Επίσης, οι ελέφαντες, τα κουνέλια, οι σκίουροι, οι λεμούριοι, οι γορίλλες και τα ποντίκια guinea μπορούν να γουργουρίσουν.
  • Τα αυτιά της γάτας πιάνουν υπέρηχους. Είναι οι ήχοι που χρησιμοποιούν τα τρωκτικά για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Η γάτα μπορεί να τα ακούσει, αλλά όχι οι σκύλοι, ούτε και οι άνθρωποι.
  • Η γάτα χρησιμοποιεί τα μουστάκια της για να υπολογίσει αν χωρά να περάσει από κάποιο άνοιγμα ή όχι.
  • Είναι πολύ ελαστικέςγιατί το κόκκαλο του λαιμού είναι βυθισμένο σε μυ και δεν συνδέεται με άλλα κόκκαλα.
  • Πώς γουργουρίζει η γάτα; Περνά τον αέρα που αναπνέει από τις φωνητικές της χορδές, και στην εκπνοή και στην εισπνοή.
  • Η γάτα χρειάζεται ταυρίνη για να μην τυφλωθεί. Η ταυρίνη είναι μια ουσία που τα ζώα παράγουν μόνα τους, αλλά ειδικά οι γάτες την χρειάζονται στη διατροφή τους. Μην ανησυχείτε, εμπεριέχεται στην ξηρά τροφή τους. Γι αυτό δεν πρέπει τα κουτάβιανα τρώνει ποτέ ξηρά τροφή για γάτες, αφού η ταυρίνη δεν τους κάνει καλό! Η ταυρίνη είναι συστατικό πολλών αναψυκτικών που δίνουν έξτρα ενέργεια στον άνθρωπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να δώσετε στη γάτα σας...Red Bull.
  • Λέγεται ότι ο Nikola Tesla ενδιαφέρθηκε να μάθει τα μυστικά του ηλεκτρισμού όταν κατά λάθος ένιωσε τον στατικό ηλεκτρισμό χαϊδεύοντας τη γάτα του, την Macak
  • Η γάτα μπορεί να τρέξει περίπου 30 μίλια ανά ώρα. Πιο γρήγορα από τον άνθρωπο, όχι πιο γρήγορα από μία τσίτα.

Εντόπισαν είδωλα λατρείας της γάτας σε χαρτονόμισμα!

Σε χαρτονόμισμα της Κίνας εντοπίστηκε εικόνα τριών γατών, δίπλα στην εικόνα του Mao Zedong. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο μικρές γάτες φαίνεται να υοπκλίνονται στην τρίτη, σε μία ένδειξη λατρείας!

Τα μάτια της όρθιας γάτας είναι σαν τα παλιά Κινέζικα νομίσματα.

Οι ειδικοί πάντως εκτιμούν ότι όλα αυτά είναι απλή φαντασία και ότι η αυθεντική εικόνα στο χαρτονόμισμα σίγουρα δεν έχει μουστάκια!
adespoto.gr

Εγχείρησαν την καρδιά ενός γατιού 400 γραμμαρίων!

Ένα μικρό αδέσποτο γατάκι,η Violet, μόλις 6 εβδομάδων και με βάρος μόνο 400 γραμμάρια είναι το μικρότερο ζώο που υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς, σε νοσοκομείο ζώων στη Βικτόρια.

Το αδέσποτο γατάκι βρέθηκε παρατημένο τον Ιανουάριο, σε ένα κουτί παπουτσιών. Δίπλα του ήταν νεκρό το αδερφάκι του. Ηταν πεινασμένη, παγωμένη και υποσιτισμένη, με παραμορφωμένο το ένα ποδαράκι. Αυτά όμως ήταν ασήμαντα τελικά όταν ανακάλυψαν τη δυσκολία της μικρής να αναπνέει ή στο να καταπίνει το φαγητό της.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα αγγεία γύρω απ την καρδιά της ήταν σε λάθος θέση εμποδίζοντας την να καταπιεί και προκαλώντας της προβλήματα στην αναπνοή.

Οι κτηνίατροι αποφάσισαν να τη χειρουργήσουν άμεσα. Ηταν όμως πολύ δύσκολη αφού η καρδούλα της μικρής έχει μέγεθος.. σταφυλιού!

Ολα πήγαν καλά τελικά και η μικρή μαχήτρια τα πάει πολύ καλά!
adespoto.gr

Αγάπη, πάω βόλτα τα...42 σκυλιά μας!

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 42 σκυλιά και μάλιστα γιγαντιαίων..διαστάσεων, ράτσας Αγίου Βερνάρδο βγήκαν παγανιά!

Το απίστευτο video όπου ακούς μόνο τα λαχανιάσματα των χαρούμενων τετράποδων και το χαρούμενο παιδάκι που παίζει ανάμεσα τους δεν περιγράφεται με λόγια!

Κάπως έτσι είναι ο...Παράδεισος!

Κοπή πίτας, γενική συνέλευση και bazaar από το Αδεσποτολόγιο


Το Αδεσποτολόγιο σας προσκαλεί στην κοπή πίτας και ανοιχτή συζήτηση για την δράση μας στις 18/2 14:00-18:00 στο καφέ PureBliss,  Ρόμβης 23Α, Σύνταγμα .
Από τις 12:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου για την αντικατάσταση δύο μελών του ΔΣ του. Δικαίωμα να παρεβρεθούν στην γενική συνέλευση έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν δώσει τη συνδρομή τους για το 2012.
 
Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί και μικρό μπαζάρ.
 
Σας περιμένουμε!

Ναταλία Γερμανού: Έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο Μυτιλήνης για τα πρόσφατα αίσχη

Η Ναταλία Γερμανού, γνωστή για τα ζωοφιλικά τη αισθήματα δεν έμεινε μόνο στον σχολιασμό των τραγικών κακοποιήσεων (πυροβολισμός & φόλες) που σημειώθηκαν μέσα σε 3 μέρες στη Λέσβο. Απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο, εξηγώντας τα αυτονόητα! Διαβάστε την στο adespoto.gr. 
ΠΡΟΣ:  dimos@mytilene.gr, grafeiotypou@mytilene.gr
<<Αξιότιμοι κύριοι/ες,
με λύπη μου πληροφορήθηκα για ένα ακόμα έγκλημα κατά αθώων ζώων που σημειώθηκε στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μανταμάδου.
 
Όπως διάβασα στο adespoto.gr αλλά και σε δεκάδες ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, στις 2/2/2012 ο κ Παναγιώτης Μ. πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε σκυλίτσα, έξω από την Ι.Μ. Ταξιάρχη, απέναντι από το στρατόπεδο.
 
Ο κύριος αυτός δεν συνελήφθη, αποφεύγοντας το αυτόφωρο, παρότι κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία μήνυσης κλπ. Την Κυριακή, η απανθρωπιά ορισμένων κατοίκων συνεχίστηκε, αφού έριξαν φόλες στην περιοχή της μονής και του στρατοπέδου, με αποτέλεσμα ένα κουτάβι να πεθάνει ενώ τα άλλα 2 σκυλάκια σώθηκαν χάρη στην χορήγηση ατροπίνης από τον ίδιο τον πατήρ Χρήστο, γνωστό για τα ζωοφιλικά του αισθήματα.
 
Ενώ ήδη τα δύο αυτά γεγονότα θα έπρεπε να έχουν καταδικαστεί άμεσα και αποτελούν εγκλήματα, σύμφωνα με το νόμο και την ηθική, την Δευτέρα ο δράστης κυκλοφορούσε ανενόχλητος ενώ την Τρίτη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου,Μιχαήλ Χατζηδημητρίου, σύμφωνα και πάλι με τα δημοσιεύματα, καταφέρθηκε με άσχημο τρόπο απέναντι στους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για το συμβάν.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε:
''Να ‘ρθείτε να τα μαζέψετε εσείς τα παλιόσκυλα. Εσείς από την Αθήνα που κάνετε τους μάγκες. Που πλημμύρισε ο τόπος στο Μανταμάδο με σκυλιά. Μας έχετε ζαλίσει εσείς που κάνετε τους φιλόζωους. Αντί να κοιτάξετε τους ανθρώπους, ασχολείστε με τα σκυλιά''.
 
Ο Μιχαήλ Χατζηδημητρίου δικαιολόγησε το δράστη της δολοφονίας, λέγοντας πως “καλά έκανε που αντέδρασε έτσι, αφού το σκυλί του επιτέθηκε”,ενώ στο adespoto.gr ξεκαθαρίζεται από την πρώτη στιγμή ότι το ζώο υποτίθεται ότι του γαύγισε, δεν του επιτέθηκε και ο δράστης πήγε, έφερε τη καραμπίνα και το πυροβόλησε! Δικαιολόγησε επίσης και όσους ρίχνουν φόλες λέγοντας πως “καλά κάνουν αφού τα σκυλιά τους τρώνε τα πρόβατα”.
 
Είναι απαράδεκτη μία τέτοια νοοτροπία,  είναι απαράδεκτο να υποστηρίζονται εγκληματίες, σύμφωνα με το νόμο (και όχι μόνο σύμφωνα με τα αισθήματα κάθε ζωόφιλου ή μη).
 
Νιώθω ντροπιασμένη καθώς κατάγομαι από τη Μυτιλήνη, όταν ακούω τέτοιες συμπεριφορές από τους ανθρώπους απέναντι στα ζώα.
Ειδικά όταν ακούγονται τέτοιες δηλώσεις από στόματα ''υπεύθυνων'' και ανθρώπων ''με εξουσία'', που εμείς οι ίδιοι εκλέξαμε για να μας εκπροσωπούν.
Πρέπει να σέβονται το νόμο.
 
Τραγική ειρωνεία, ότι την ημέρα πυροβολισμού του ζώου,2/2/2012 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος (4039/2012) για τα ζώα, που ορίζει αυστηρότερες ποινές και υψηλότερα πρόστιμα (15.000 ευρώ) για όσους κακοποιούν ζώα. Ευτυχώς, ο δράστης όταν δικαστεί, θα τιμωρηθεί βάσει αυτού του νόμου.
 
Σας παρακαλώ να καταδικάσετε το γεγονός, να τοποθετηθείτε δημόσια και να ενημερώσετε τους κατοίκους της Μυτιλήνης για το νέο νόμο και πώς δεν πρέπει...να κακοποιούν τα ζώα-το αυτονόητο για μία σύγχρονη, ανθρώπινη κοινωνία και ένα τουριστικό προορισμό όπως η Μυτιλήνη!>>
 
Με εκτίμηση,
Ναταλία Γερμανού


H Ναταλία Γερμανού τοποθετήθηκε ανοιχτά κατά του δράστη γράφοντας στο προσωπικό της προφίλ στο Τwitter:

''Σαν Μυτιληνιά απο καταγωγή, λέω ότι πρέπει να τον εκθέσουν δημόσια. Ντροπή μας.''




 
Και ο Νίκος Γεωργιάδης τάχθηκε κατά των κακοποιήσεων γράφοντας:
<< Όταν ακούω για ανθρώπους που βασανίζουν ζώα ονειρεύομαι να βασανιστούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.>>

Αλλά και η Ελεονώρα Μελέτη, δεν δίστασε να τοποθτηθεί δημόσια και μάλιστα με καθόλου κολακευτικά σχόλια για τον Μ. Χατζηδημητρίου, πρόεδρο της Δ.Κ. Μανταμάδου που χαρακτήρισε παλιόσκυλα τα αδέσποτα και υποστήριξε τον πυροβολισμό και τις φόλες ως...λογικές πράξεις (!), όπως γράψαμε στο adespoto.gr 
 

To πιο ερωτικό bazaar για τα αδέσποτα: 11/2


Το Σάββατο 11/2/2012 ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων πραγματοποιεί bazaar για άλλη μια φορά, στην Πνευματική Εστία Βούλας, Αγ.Ιωάννου και Ναυσικάς,  ώστε να τον βοηθήσετε .... να βοηθήσει τα αδέσποτα!
 
''Not because I love you...bePAWS I love you!!!'' είναι το σύνθημα, γιατί υπάρχουν και τετράποδοι έρωτες και τους γιορτάζουμε όπως τους αξίζει!!!
 
Θα βρείτε
 
*τα γνωστά μεταχειρισμένα είδη
*προϊόντα ΣΠΑΖ 
*ημερολόγιο 2012 για όσους δεν έχετε προλάβει ακόμα να το προμηθευτείτε
*τον κύκλο των ευχών
*τα βραχιόλια Feed Spay Love και το πατουσάκι-κόσμημα
*ρούχα ΣΠΑΖ Gouf Fashion για μικρούς και μεγάλους
*τετράδια και μολυβοθήκες
*μοναδικά δώρα για τους 2ποδους ή 4ποδους Βαλεντίνους σας!!!
*κούπα ΣΠΑΖ Bepaws I love you
*σοκολατάκια ΣΠΑΖ (έρωτας χωρίς σοκολάτα γίνεται? Δεν γίνεται!)
*μοναδικές λιχουδιές και δώρα για τους τετράποδους Βαλεντίνους μας
*Και φυσικά ο έρωτας περνάει και από το στομάχι! Καφές, αναψυκτικά, snacks!
 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ♥ ♥ ♥