Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ-Όχι στο ζευγάρωμα, ναι στη στείρωση

Τα ζώα δεν ερωτεύονται. Τα ζώα ζευγαρώνουν από ένστικτο και  λόγω ορμονών. Κατοικίδια και αδέσποτα κινδυνεύουν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όταν ζευγαρώνουν
ενώ τα θηλυκά μπορούν να τραυματιστούν κατά το ζευγάρωμα εφόσον παλεύουν να φύγουν.
 
Τα αρσενικά τραυματίζονται μεταξύ τους, καθώς ''μάχονται'' για τα ''μάτια'' της θηλυκιάς.


Αρσενικά σκυλιά και γατιά το σκάνε από το σπίτι τους, επειδή μυρίζουν τις ορμόνες των θηλυκών σε οίστρο. Τραυματίζονται στο δρόμο σε τροχαία, από φόλες ή από ανθρώπους που τα διώχνουν βίαια. Δεν καταφέρνουν να ξαναβρουν το δρόμο για το σπίτι.
 
Το ζευγάρωμα των αδέσποτων οδηγεί σε νέα αδέσποτα, από τα οποία τα περισσότερα πεθαίνουν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, της έλλειψης τροφής και νερού και εμβολίων.
Όσα δε επιβιώσουν, γίνονται με τη σειρά τους μηχανές παραγωγής ζώων και έτσι αυξάνονται συνεχώς τα αδέσποτα ζώα, σε έναν φαύλο κύκλο βασανισμού, κακοποιήσεων και ταλαιπωρίας
στο δρόμο με μέσο όρο ζωής τα 4 χρόνια.
 
Το ζευγάρωμα των ιδιόκτητων ζώων μπορεί εμμέσως να αυξήσει τον αριθμό των αδέσποτων με 2 τρόπους: 
-τα άτομα που θα υιοθετήσουν τα κουτάβια ή γατάκια της θηλυκιάς μας, δεν υιοθετούν από τα υπάρχοντα ζώα στα καταφύγια αδέσποτων, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ''ανακύκλωση'' αλλά να οδηγούνται σε αδιέξοδο τα σωματεία. 
-Ακόμα, δεν είναι σίγουρο αν θα βρεθούν οικογένειες για όλους τους απογόνους του ζώου μας, με αποτέλεσμα κάποιοι να τα εγκαταλείπουν έξω από σχολεία, κτηνιατρεία, καταφύγια ή στο δρόμο επιβαρύνοντας άμεσα τον αριθμό των αδέσποτων. Επίσης, εγκατάλειψη πραγματοποιείται και απ όσους υιοθετούν αλλά δεν το είχαν σκεφτεί καλά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες φροντίδας του ζώου.
 
Η εγκυμοσύνη μπορεί να έχει επιπλοκές στην υγεία του θηλυκού, υπάρχει ο κίνδυνος θανάτου ''πάνω στη γέννα'' όπως και οι περιπτώσεις θανάτου νεογέννητων κουταβιών ή γατιών. Η γέννα
δεν είναι εύκολη διαδικασία και ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι έμπειρος για να επέμβει, για παράδειγμα διευκολύνοντας την θηλυκιά να κόψει τον αμνιακό σάκο.
 
Το μη στειρωμένο ζώο κινδυνεύει όσο περνούν τα χρόνια να εμφανίσει πυομήτρα (δυνητικά θανατηφόρα, με απαραίτητο το χειρουργείο για την αντιμετώπισή της), καρκίνο όρχεων,
προστάτη κι άλλες μορφές καρκίνου.
 
Αντίθετα, τα στειρωμένα ζώα (και μάλιστα όταν στειρωθούν νωρίς, πχ. απ την ηλικία των 6 μηνών) ζουν περισσότερα χρόνια, με μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνους, είναι πιο ήρεμα, δεν επιτίθενται σε άλλα ζώα του ίδιου φύλου και δεν έχουν τάσεις φυγής από το σπίτι. Ακόμα, δεν παίρνουν βάρος αν έχουν την άσκηση που είχαν και πριν.
 
Φέτος, την γιορτή των ερωτευμένων, μην αναζητήσετε νύφη ή γαμπρό στο ζωάκι σας. 
 
Χαρίστε του ένα δώρο: την στείρωσή του ή δωρίστε ένα ποσό σε ζωοφιλικό σωματείο για να στειρώσει κάποια αδέσποτα! Κάντε ένα δώρο ζωής.

Μην αφήνετε νέα ζώα με αβέβαιο μέλλον να γεννιούνται.
 
Κάντε τη θυσία...Θυσιάστε το προσωπικό σας θέλω κουτάβια από το σκυλάκι μου, θυσιάστε την όποια ''λύπη'' ή ''φόβο'' νιώθετε ακούγοντας τη λέξη στείρωση και στειρώστε το ζώο σας.
Ακόμα και αν θέλατε ένα ακόμα σκυλάκι ή γατάκι, μπορείτε άνετα να υιοθετήσετε από καταφύγιο αδέσποτων σώζωντας μία ζωή ακόμα αντί να δημιουργείτε 4-7-8-10 νέες...

ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:

Ένα αστείρωτο αδέσποτο θηλυκό σκυλί γεννά σε 1 χρόνο, κατά μέσο όρο 16 κουτάβια.
Στη συνέχεια, αυτό και τα κουτάβια του μπορούν να δημιουργήσουν 128 νέα σκυλιά.
Στα 3 χρόνια έχουμε 512 σκυλιά.
Στα 4 χρόνια έχουμε 2.048 σκυλιά.
Στα 5 χρόνια, έχουμε 12.288 σκυλιά.
Στα 6 χρόνια έχουμε 67.000 σκυλιά....
ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ;


Ένα αστείρωτο αδέσποτο θηλυκό γατί γεννά σε 1 χρόνο,με 2 γέννες, κατά μέσο όρο 12 γατάκια.
Στη συνέχεια, αυτό και τα γατάκια του μπορούν να δημιουργήσουν 67 νέα γατιά.
Στα 3 χρόνια έχουμε 376 γατιά.
Στα 4 χρόνια έχουμε 2.107 γατιά.
Στα 5 χρόνια, έχουμε 11.801 γατιά.
Στα 6 χρόνια έχουμε 66.088 γατιά.
Στα 7 χρόνια έχουμε....370.092 νέα γατιά.
Στα 8 χρόνια έχουμε 2.072514 γατιά!
Στα 9 χρόνια έχουμε 11.606.077 γατιά....
 
ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ;
 

Μαρούσι: Προσοχή, φόλες!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ  έπεσαν στις οδούς Ανταίου, Β. Κων/νου και Αισώπου.
Οι ζωόφιλοι εντόπισαν ήδη 2 νεκρές γατούλες στην Περικλέους, κοντά στον σταθμό και ένα σκυλάκι, δηλητηριασμένο από ποντικοφάρμακο στην οδό Ναυαρίνου στην Πεύκη! Ο ιδιοκτήτης του το έβγαλε βόλτα και ο κτηνίατρος δεν πρόλαβε να το σώσει!

Προσοχή στα ζώα σας και όποιος γνωρίζει κάτι να το καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ρόδος, Κάμειρος: Συνεχίζεται ο εφιάλτης για τα αλυσοδεμένα σκυλιά βοσκού

Ο ίδιος βοσκός, το ίδιο σημείο, νέα σκυλιά! Σκυλιά αλυδοσμένα από δέντρα και βαρέλια, πάνω στο δρόμο ή σε απόμερα σημεία του βουνού, με σκοπό άγνωστο! Μάλλον στο μυαλό του βοσκού φυλάνε...τα ζώα του, όταν περνάνε από εκεί; Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και 5-6 χρόνια παρά τις καταγγελίες, από περσυ, των ζωόφιλων.
 
Οι ζωόφιλοι έχουν καταγγείλει επανειλημμένα την κακομεταχείριση των ζώων αυτών στο Αστυνομικό Τμήμα για την τιμωρία του βοσκού που όχι μόνο διατηρεί παράνομα ζώα εκτός κατοικίας, αλλά δεν τηρεί σε καμία περίπτωση το πρωτόκολλο ευζωϊας τους όπως ορίζει ο νόμος (4039/2012).

Το θέμα είχαμε αναδείξει και μέσα από το adespoto.gr ενώ και η τοπική τηλεόραση της Ρόδου είχε κάνει εκτενές ρεπορτάζ δείχνοντας την αθλιότητα της κατάστασης στο σημείο.
 
Κυνηγόσκυλα, τσοπανόσκυλα ή μικρόσωμα γκριφόν, σκυλιά αλυσοδεμένα, χωρίς διακρίσεις, παίζουν το ρόλο σκιάχτρου για τον απάνθρωπο αυτό βοσκό, για τον οποίο έχουν ήδη γίνει 2 μηνύσεις όμως ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Σαλάκου θεωρεί ότι τα ζώα είναι...μία χαρά, μετά από ελέγχους που έκανε, όπως λένε οι ζωόφιλοι.Είναι δηλαδή κύριοι εμβολιασμένα, τσιπαρισμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα, ζουν μέσα σε σπίτι, έχουν καθημερινή ανθρώπινη επαφή και όχι για καταφύγιο μεταλλικές κατασκευές (βαρέλια), σύμφωνα με το νόμο;
 
Οι αρχές θα δείξουν άραγε κάποιο ίχνος ευαισθησίας για τα ζώα που αναγκάζονται να ζουν έτσι, φοβισμένα, κακοποιημένα και ελλιπώς φροντισμένα, δεμένα κοντά στο δρόμο, που απαγορεύεται και εκτός ορίων οικίας;;



Νέα μήνυση κατατέθηκε εναντίον του στις 21/3/2012 στο  Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, ενώ ζήτησαν και από δικαστή να βοηθήσει, χωρίς άμεση ανταπόκριση. Η Αστυνομία της Σαλάκου ενημερώθηκε αλλά δεν κινήθηκε διαδικασία, σύμφωνα με τους ζωόφιλους που περιμένουν δραστικά μέτρα και όχι να βλέπουν το χρόνο να κυλά.
 
Μάλιστα φοβούνται μην ενημερωθεί και ''εξαφανίσει'' τα σκυλιά, αφού πολλές φορές τα κρύβει και τα ξαναδένει εκεί όταν νιώσει...ασφαλής ή ότι δεν ασχολούνται μαζί του!
 
Με σκουριασμένα βαρέλια....αλυσδίες μπλεγμένες με τα δέντρα, που δεν αφήνουν χώρο στα ζώα να κουνηθούν, δεμένα στη μέση του πουθενά: ΓΙΑΤΙ????



Η ιστορία ξεκινά πριν ένα χρόνο, όταν μία ζωόφιλη κάτοικος πήγε στην Αστυνομία και παραπονέθηκε εναντίον του. Παρέδωσε ένα dvd με πολλές φωτογραφίες και κάποια μικρά videos που έδειχναν τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν τα σκυλιά, για περίπου 1.5 χρόνο.
 
Το Αστυνομικό Τμήμα Σαλάκου μάλιστα έστειλε αστυνομικό στο σημείο όμως τα σκυλιά παρέμειναν εκεί. Μίλησαν μόνο με το βοσκό.
 
Την εβδομάδα που μας πέρασε, την Τετάρτη, κατατέθηκε και πάλι παράπονο εναντίον του από άλλη ζωόφιλη, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού. Στη συνέχεια οι ζωόφιλοι συναντήθηκαν με μία δικαστή που είχαν ενημερώσει και τους είχε πει να περάσουν να την ενημερώσουν. Οταν συναντήθηκαν τους επανέλαβε απλώς να κάνουν...ό,τι είχαν ήδη κάνει στο Α.Τ.
 
Μετά από λίγη ώρα κάλεσαν στο Α.Τ. Σαλάκου οι οποίοι είχαν παραλάβει την καταγγελία και έπρεπε να βρουν το βοσκό για να του μιλήσουν. Από εκείνη τη μέρα δεν έχει γίνει καμία άλλη διαδικασία από πλευράς αρχών.
 
Παρότι είναι η δεύτερη μήνυση εναντίον του, με την πρώτη να...σκουριάζει στο δικαστήριο, για κακοποίηση και παραμέληση ζώων, ακόμα περιμένουμε τις αρχές να δράσουν.
 
Το χειρότερο για τους ζωόφιλους, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελευθερώσουν τα σκυλιά, εφόσον δεν είναι εντός περιφραγμένης οικίας και ζουν ένα μαρτύριο, είναι ότι δεν έχουν χώρο στα δικά τους σπίτια να τα φιλοξενήσουν αλλά ούτε και ενδιαφερόμενους να τα υιοθετήσουν! Ο Ομηρος μόνο σώθηκε και υιοθετήθηκε στη Δανία.
 
Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά ώστε να μην ξανα τολμήσει να δέσει ζώα στο σημείο.
 
Ολες οι φωτογραφίες των ζώων, τωρινές και περσυνές στάλθηκαν απ το adespoto.gr στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ζητάμε την άμεση εντολή τους, προς το αρμόδιο  τμήμα.


Adespoto.gr

Δέκα απαγορευμένες τροφές για το κατοικίδιό σας

Τις παρακάτω τροφές ΔΕΝ πρεπει να τις καταναλωνει το ζωακι σας!

1) Κόκαλα: Προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς στο πεπτικό σύστημα

2) Σοκολάτα: Περιέχει μία τοξική για τα ζώα ουσία, τη θειοβρομίνη η οποία σε μεγάλες δόσεις προκαλεί εμέτους, διάρροιες, σοβαρά προβλήματα στην καρδιά και στο νευρικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.

3) Αλκοόλ: Προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καρδιά και στο νευρικό σύστημα.

4) Γάλα:Μετά την απομάκρυνση των κουταβιών και των γατιών από τις μητέρες τους, είναι σκόπιμο να μη δίνουμε άλλο γάλα διότι πολλά ζώα δεν έχουν ανοχή στη λακτόζη του γάλακτος και παρουσιάζουν διάρροιες.

5) Αλλαντικά: Είναι πολύ αλμυρά και οδηγούν σε υπερκατανάλωση νερού με αποτέλεσμα στομαχικά προβλήματα ενώ στις μεγαλόσωμες φυλές σκύλων η αυξημένη ποσότητα νερού μπορεί να οδηγήσει σε στροφή στομάχου και θάνατο.

6) Κρεμμύδια: Είναι τοξικά και οδηγούν σε καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

7) Καφεΐνη: Προκαλεί εμέτους και καρδιακά προβλήματα.

8) Τόνος: Ο τόνος που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση παρουσιάζει έλλειψη στο αμινοξύ (μια ουσία, σαν πρωτεΐνη) ταυρίνη, το οποίο είναι χρήσιμο στη γάτα για την λειτουργία της καρδιάς της. Στις ποιοτικές βιομηχανοποιημένες τροφές το αμινοξύ αυτό προστίθεται.

9) Σταφύλια: Μπορεί να προκαλέσουν νεφρικά προβλήματα.

10) Αβοκάντο: Προκαλεί πεπτικές διαταραχές , ακόμη και παγκρεατίτιδα.